DBU søgte i sommer nye kandidater til jobbet som Dommerteoriinstruktører, som primært uddanner vores nye dommere (Dommergrundkursus) og er ansvarlige for de regionale Obligatoriske Dommerteori-kurser, heraf én instruktør til DBU-S/DBU-B. Forløbet var at DBU-S skulle ansætte blandt 17 ansøgere, hvoraf fire siden blev indkaldt til ansættelsessamtale med præsentation af forberedt lektion af et på forhånd bestemt emne (§14 Straffespark + straffesparkskonkurrence), der blev lagt vægt præsentationsteknik, faglighed, fremtræden, formidlingsevne, anvendelse af hjælpemidler, videoeksempler og almindelig pædagogik – én kandidat skulle bruges.
Herefter blev aspiranterne, én fra hver DBU Region, tilbudt uddannelsen og ‘parret’ med erfarne Diplom Dommerteoriinstruktører. Aspiranterne skulle planlægge et omfattende kompendie af uddannelses-planer, formål og øvelser i en række lektionsplaner der tog udgangspunkt i Dommergrunduddannelsen, dog uden at måtte anvende eksisterende materiale, ligesom at tyngden af lektionerne skulle gennemføres med anvendelse af magnetbaner, bolde, og øvrige figuranter og med et minimum af Powerpoint (!!) – Endelig blev de udvalgte aspiranter, i november, inviteret til et to-dages intensivt kursus i Jylland – hvor lektionerne skulle gennemføres foran øvrige aspiranter og med DBU’s Fodboldlovgruppe som kritikere og mentorer, samt DBU’s Dommerakademis ansættelsesudvalg som bisiddere. Her blev også gennemgået den praktiske del af Dommergrundkursus.
Så var det hjem igen, der var godt 3 uger til at pudse lektionerne til, samt forberede 8 nye lektioner der var tilgået, inden alle skulle til eksamen, der foregik henv. Øst og Vest i en week-end i midten af december – Eksaminatorerne var DBU’s Fodboldlovgruppe. Ud af de 9 aspiranter der havde gennemført kursus, bestod 7 af dem eksamen og blev tilbudt ansættelse i DBU’s lokalregioner.
I DBU-S var vi så heldige at det var en FAF’er som gennemførte ovennævnte forløb, nemlig Christian Nejstgaard. Han havde det held at Niels Gregersen netop havde bestået uddannelsen til Diplom Dommerteoriinstruktør, så han var frisk på endnu en udfordring – Stort tillykke til Christian; Vi glæder os til at arbejde sammen med dig !!

Categories:

Kommende aktiviteter
Tidligere nyheder