1. Hjemmeholdet har netop bragt sig foran 1-0, og udeholdet skal give bolden op. Hjemmeholdets målmand jubler stadig indvendig og er ikke specielt koncentreret. Den spiller fra udeholdet, som skal foretage begyndelsessparket ser, at målmanden står nogle meter ude af sit mål og sparker bolden i en blød bue over målmanden - og i mål. Hvad dømmes ?

Correct! Wrong!

2. Ved udførelsen af et straffespark hopper målmanden op og ned og bevæger sig samtidig nogle meter fra side til side på mållinjen. Skytten bliver så forvirret, at han sparker direkte på målmanden, som let kan redde straffesparket. Hvad dømmes ?

Correct! Wrong!

3. I en straffesparkskonkurrence får hold A's tredje skytte en fibersprængning i sit tilløb og kan ikke gennemføre sparket. Hvad skal der nu ske ?

Correct! Wrong!

4. Det angribende hold lægger en lang aflevering frem fra egen forsvarszone. Omkring midterlinjen forsøger en forsvarsspiller at cleare bolden med en lang tå. Han får imidlertid kun snittet bolden, som går videre til en angriber, som var i offside-position, da hans medspiller sendte bolden afsted. Hvad dømmes ?

Correct! Wrong!

5. En spiller fra hvert hold støder i en luftduel hovederne sammen, og dommeren standser straks spillet og kalder hjælp ind. Begge spillere behandles og kan efter endt behandling fortsætte. Ved næste standsning i spillet vurderer dommeren, at den ene af spillerne fra luftduellen virker groggy. Hvad gør dommeren?

Correct! Wrong!

6. Hvor mange lodtrækninger skal en dommer normalt foretage i en pokalkamp, der går i straffesparkskonkurrence efter forlænget spilletid ?

Correct! Wrong!

7. En anfører er blevet så tosset på en af sine medspillere, at han udviser ham (dvs beder ham forlade banen) – hvilket spilleren nægter. Hvad gør dommeren ved det ?

Correct! Wrong!

8. En angriber forlader banen over mållinjen for ikke at blive offside. Målmanden griber bolden, lægger den ned på jorden og begynder at foddrible med den. Det kan angriberen ikke stå for, løber ind på banen igen og nærmer sig målmanden, som samler bolden op i hænderne igen. Hvad dømmes ?

Correct! Wrong!

9. Målmanden redder et nærgående forsøg og sætter et hurtigt kontraangreb igang. Derefter løber han direkte ud til en forsvarskollega og brokker sig over den manglende opdækning. Det bliver forsvareren så sur over, at han spytter målmanden I ansigtet. Målmanden stod i straffesparksfeltet og forsvareren lige udenfor. Efter udvisningen af forsvareren skal vi igang igen. Hvordan ?

Correct! Wrong!

10. Et indirekte frispark til det forsvarende hold tages på straffesparksfeltets grænselinje. Forsvareren vil spille sin målmand, så han kan losse den op ad banen. Imidlertid forfejler keeperen sparket, da bolden rammer en knold, og bolden snitter målmandens fod og går ind i målet. Kendelse?

Correct! Wrong!

11. På en hurtig omstilling har en angriber fra hjemmeholdet fået helt frit løb mod mål. Udeholdet fører 1-0 og har en gammel rugbyspiller på bænken (og holdkortet) som fysioterapeut. Han styrter nu ind over sidelinjen, indhenter angriberen lige inde i straffesparksfeltet og sender ham til jorden med et perfekt rugbytackling. Fysioterapeuten bortvises - men hvad er igangsættelsen ?

Correct! Wrong!

12. Er det tilladt at udføre et straffespark med hælen ?

Correct! Wrong!

13. Bolden er på vej i mål, da en tilskuer bag målet kaster en anden bold ind, som rammer kampbolden. Alligevel sniger den rigtige bold sig ind over linjen og i mål. Hvad dømmes ?

Correct! Wrong!

14. Dommeren har lagt 4 minutter til i 2. halvleg. I tillægstiden kommer der nu to udskiftninger af normal længde samt en skade, hvor behandlingen tager 1 minut. Hvor meget bliver 2. halvleg alt i alt forlænget med ?

Correct! Wrong!

15. Der er nu 11 forseelser, som kan straffes med et direkte frispark ('de 11 grove'). For da var der som bekendt 10. Hvilken er den nye ?

Correct! Wrong!

16. En kamp kan jo ikke starte, hvis der er færre end 7 spillere på noget af holdene. Hvad sker, hvis et af holdene i løbet af en kamp i højeste lokalrække permanent kommer under 7 spillere (reduceret ved udvisninger / røde kort eller skader) ?

Correct! Wrong!

17. ”Spillets ånd” er nu direkte anført i Fodboldloven, hvorfor snakken om §18 principielt er væk. I hvilket afsnit i Fodboldloven står, at dommeren skal tage hensyn til både loven og spillets ånd ?

Correct! Wrong!

18. I en trio-pokalkamp under lokalunionen kommer en tilskuer alt for sent til kampen. Da han kommer ind på stadion ser han, at bolden ligger på straffesparkspletten og at linjedommeren står hvor mållinjen og målfeltets linje mødes. Hvor er vi henne i kampen?

Correct! Wrong!

19. En høj bold lægges ind foran mål, hvor der inde blandt forsvarerne er to angrebsspillere: én i offside-position, og én, som ikke er det. Begge forholder sig fuldkommen passive. Målmanden kaster sig frem efter bolden med begge næver fremstrakt – men rammer ikke bolden. Til gengæld lander begge hænder inde i panden på den angrebsspiller, som er i offside—position. Hvad dømmes ?

Correct! Wrong!

20. I deres løb efter bolden lander en forsvarer og en angriber med sammenfiltrede ben begge ude bag mållinjen inden for straffesparksfeltets forlængelse, mens bolden forbliver i spil. Forsvareren er så sur, at han sparker den liggende angriber. Hvad dømmes - bortset fra udvisningen ?

Correct! Wrong!

21. Rød skal foretage et indkast omkring midten af banen, men er blevet godt ond i sulet på den hvide modspiller, som står 2 meter fra sidelinjen. Han foretager nu indkastet teknisk korrekt, men kaster med fuldt overlæg bolden direkte i panden på hvid, som går ud som et lys. Hvad dømmes - ud over udvisningen af den røde kaster?

Correct! Wrong!

22. Hvor mange forseelser nævner fodboldloven i § 12, som skal straffes med en udvisning ?

Correct! Wrong!

23 Efter en skade lader dommeren bolden falde. Efter at bolden har rørt jorden, dribler en spiller bolden mod modspillernes mål. Han berører bolden flere gange, inden han til sidst sparker den i modspillernes mål. Ingen anden har rørt bolden. Kendelse?

Correct! Wrong!

24. Før et hjørnespark gynger målmanden i overliggeren - med det resultat, at den knækker. Der kan ikke skaffes en ny overligger eller et nyt mål. Hvad skal der nu ske ?

Correct! Wrong!

25. I en serie-4 kamp under lokalunionerne viser blå nr. 4, der var på banen, da der blev fløjtet til pause, dommeren ”Skråt op-tegnet”. Hvorledes må holdene stille op ved 2. halvlegs begyndelse?

Correct! Wrong!

26. Reglerne for straffesparkskonkurrence havde tidligere sit eget lille afsnit efter de egentlige paragraffer.Af hvilken paragraf fremgår de nu ?

Correct! Wrong!

27. Forsvarerne har fået tilkendt et direkte frispark tre meter uden for eget straffesparksfelt. Der mangler ét minut, og holdet fører 2-1, så den bold skal lægges tilbage til målmanden for at vinde tid. Målmanden står imidlertid og småsover, så han opdager bolden for sent med det resultat, at den går direkte I mål uden at have rørt den sprællende målmand. Hvad dømmes ?

Correct! Wrong!

28. På et straffespark i en serie 2-kamp under lokalunionerne går målmanden før tid, redder bolden og indkasserer i samme forbindelse en advarsel. På omsparket går keeperen endnu en gang for tidligt, og endnu en gang reddes skuddet. Kendelse?

Correct! Wrong!

29. I en straffesparkskonkurrence finter sparkeren ved at træde over bolden, hvorefter målmanden kaster sig fremefter og til siden. Sparkeren kan nu let sende bolden i det tomme mål. Hvad gør dommeren ?

Please select 2 correct answers

Correct! Wrong!

30. En angriber er sluppet helt fri inde i straffesparksfeltet med retning mod mål. Med sine sidste kræfter sætter forsvareren en tackling ind - bolden er tæt på, og det er klart forsvarerens hensigt at spille bolden. Inden hans ben når hen til bolden, har angriberen imidlertid taget et træk, så forsvareren kun får fat i angriberens ben og vælter ham. Hvad dømmes ?

Correct! Wrong!

31. Hjørnespark. Sparkeren helkikser sin berøring, så bolden går direkte ud over mållinjen uden at have forladt kvartcirkelbuen på banen.. Hvad er igangsættelsen ?

Correct! Wrong!

32. Betingelserne for angreb med skulderen og spærring / obstruktion ligner hinanden. Én af betingelserne er fælles for de to. Hvilken ?

Correct! Wrong!

33. Hvor mange af forseelserne til direkte frispark kræver ikke fysisk kontakt med en anden spiller?

Correct! Wrong!

34. I en tackling på en våd bane glider en spiller ud over sidelinjen lige ved modspillernes bænk. En reservespiller springer op fra bænken og holder fast i spilleren, så han ikke kan komme hurtigt ind på banen igen. Hvad dømmes ?

Correct! Wrong!

35. Hvad er den længste afstand, som to spillere kan stå fra hinanden på en bane, som opfylder fodboldlovens krav til længde og bredde ?

Correct! Wrong!

Teorimesterskaberne 2017
Sådan
Godt gået
Øve dig noget mere
Øh hvad skete der lige her

Share your Results: