Endelig blev jeg efter kampen mellem Lyngby og FCK, hvor et FCK-mål uberettiget bliver underkendt for offside, simpelthen på grund af tekniske problemer med offsidelinjerne og spillernes meget uheldige placering i forhold til hinanden, der gør det umuligt at fastsætte det præcise målepunkt på angriberen, spurgt om VAR-observatørens rolle. Han sidder jo med i bilen her i foråret for at kunne coache bagefter. Ville han kunne bede VAR-dommeren bede banedommeren om at komme ud til et on field-review ?   Og svaret er nej – VAR-observatøren har ingen jurisdiktion i forbindelse med kampen (på samme måde som observatøren på banen heller ikke kan bede banedommeren om noget som helst). Han ville til nød høfligt kunne spørge VAR-dommeren, om han havde havde overvejet et on field-review, men han har ikke nogen bemyndigelse til at træffe beslutninger på VAR-teamets vegne Alt bliver til gengæld evalueret bagefter – både med de enkelte dommere og på vores ugentlige møder med Superligadommerne – så vi alle kan lære af de ting, der er sket.

Vi er slet ikke færdige med VAR – én af de kommende uger kommer jeg også til ‘line of intervention’ og tynde straffespark.

Categories:

Kommende aktiviteter
Tidligere nyheder